miercuri, 4 noiembrie 2009

Top-ul meu din anii '80

Muzica anilor 80 pe magnetofon

Rod Stewart - Do Ya Think I'm Sexy

Gloria Gaynor - I Will Survive
Bee Gees - Too Much Heaven
Kenny Rogers - The Gambler
Bonnie Pointer - Heaven Must Have Sent You
Cyndi Lauper - Time After Time
Modern Talking - Cheri, Cheri Lady
Europe - The Final Countdown
Shakin' Stevens - This Ole House
Goombay Dance Band - Seven Tears
al bano & romina power - Canzone d'Amore
Boney M. - Rivers Of Babylon
Aneka- Japanese Boy
Boney M. - Kalimba de luna
Laura Branigan- Self Control
Luisa Fernandez & Peter Kent - Solo por ti
Madonna- La Isla Bonita
mauro - buona sera
Queen-I want to break free
F.R. David - World
C.C.Catch - Heaven And Hell
Ottawan - Hands Up
Murray Head - One Night In Bangcock
Eagles Hotel California
Capuccino - Marakesh(1981)
Sandra - Maria Magdalena
ARABESQUE-Midnight dancer
Michael Jackson - Thriller
Luv - Casanova
....................................................................................

Lista e enorma... astept completari de la voi

marți, 3 noiembrie 2009

muzica anilor 80 ascultata pe...

Totul trebuie sa aiba un inceput. La mine pasiunea a debutat cu un pick-up Tesla cu amplificator in el si 2 difuzoare, gen valiza. Sincer nu m-au pasionat pick-up urile. Le consideram foarte nefiabile, pretentioase. Nu ajunsesem atunci sa am in... spatele lor un amplificator si boxe care sa le scoata in evidenta calitatile deosebite.

A inceput sa-mi placa sa ascult muzica. Era prin anii '78, aveam 10 ani. A urmat o perioada de pauza. Prin clasa a VII a inceput adevarata pasiune. Am avut norocul sa am si un cerc care m-a stimulat si ajutat. Prin clasa a VII am facut prima mare achizitie cu care am intrat in randul prietenilor cu... "scule". Un Majak 205 de la Electrotehnica de pe Magheru. 3950 lei. Datorita acestui aparat, acum gandindu-ma la rece, cred ca a inceput sa ma pasioneze electronica si calitatea muzicii. Din prima am avut o mare provocare, tragea stereo dar reda pe dif lui mono si trebuia statie, avea 2 dif mici, trebuiau boxe...

Aveam prieteni cu casetofoane foarte nasoale fara reglaje pe intrare si in locul mufei de asa zisa telecomanda la Majak mi-am pus un potensiometru pentru reglarea semnalului de iesire (foto). Un aparat durabil ca orice scula URSS dat foarte nefiabil. Curele multe, role de cauciuc, ambreiaje, totul se tocea, se consuma. Inclusiv capetele. Oricum, a mers vreo 4 ani de a rupt.
In prima faza mi-am luat un radio Bucur cu boxe. Avea posibilitatea sa functioneze si ca amplificator... era multumitor. Ulterior mi-am facut o statie Home Made, super. Finali pe 2N3055 si am avut posibilitatea sa-mi iau 2 boxe RFT de 35 W. Nu erau deloc rele. Asta a fost o epoca, epoca sculelor... comuniste (bune, parerea mea).

Scule japoneze amestecate cu blocul comunist...
Am avut marea bafta sa pot trece la alta etapa... Mi-am luat din Comturist-ul de la Dorobanti o statie Akai. Cu mari interventii am pus mana pe un Rostov 105 S-1 si 2 boxe Unitra de 75 W. Era alta etapa in viata mea de pasionat. Marea provocare a constat in gasirea mufelor RCA pt statie. Suna impecabil.























Toate aceste scule functioneaza si acum. Referitor la Majak, a stat in dulap din anul 1990. Acum vreo 3 luni l-am bagat in priza si... functioneaza. Normal... curelele sunt nasoale... Ma intreb, ce aparat cumparat azi (dvd, i-pod si altele, vor functiona peste aproape 30 ani la... prima cheie).

Imi placea enorm (si imi place inca) Akai-ul. Are o linie curata, fara leduri inutile si luminite multicolore, care dau o senzatie de kitsch.

Mi-am implinit visul oricarul impatimit in anul 1988. Intr-o conjunctura extrem de favorabila mi-am achizitionat vedetele incontestabile ale acestei marci, Akai. Eu spun ca sunt varful de aur al deck-urilor si magurilor. Mi-am luat un mag Akai 747 si un cass deck Gx F 91. Nu mai aveam ce sa-mi doresc pe aceasta linie. Sunet exceptional, design superb.










Nu am agreeat interventiile asupra aparatelor. Aveam prieteni care si-au batut joc de aparate. Lipeau pe ele prostii, le colorau.








Toate aceste aparate sunt perfect functionale dupa atatia ani si le iubesc